Clervaux och Zaventem

Innan jag åkte tillbaka till Sverige så åkte jag till bl.a. Clervaux i norra Luxemburg. Jag gillar att göra ovanliga saker, och därför valde jag denna by med bara några tusen invånare. Inte mycket shopping, men däremot ett stort kloster uppe på en kulle, högt över byn. Jag gick dit för att lyssna på gregorianska mässande/sjungande munkar, och inhandlade samtidigt ett ljus i klostrets religiösa affär.



Hela terminen har jag sagt att jag ska prova Neuhaus praliner, men det har helt enkelt inte blivit av. På Zaventems flygplats, på väg hem till Sverige, gjorde jag slag i saken och köpte en ask med champagne tryfflar till halva priset. Dåliga? Inte det minsta!


Ontwerp

Jag har gått längst Leuvens kullerstensgator i flera månader. Lärt mig gatunamn. Sagt dag, alstublieft och bedankt. Jag har träffat underbara människor. Men nu är det slut. Nu är jag tillbaka i Sverige, och det är ... konstigt.

Några inredningstidningar har följt med mig till Sverige. Det senaste numret av vtwonen är riktigt inspirerande! Den senaste tiden har den vita stolen, designad av Tom Vac för Vitra, florerat på inredningsbloggar och inredningstidningar och jag har även sett några exemplar på Baden-Württembergs regionsrepresentation i Bryssel, och även på en resebutik i Leuven.


Bild: Vitra

Jag hittade också otroligt fint porslin från belgiska PTZE Porselein i tidningen, och jag vill ha allt! Jag ska bara bli rik först ....

 
Bild: PTZE Porselein

Finska Tonfisk Design har också fångat mitt intresse, och även de kostar en hel del pengar. Jag såg espressomuggarna på en designaffär i Leuven, och i senaste numret av vtwonens bilaga visas tekannan.  


Bild: Tonfisk Design


RSS 2.0