Trånade blickar

I fredags gick jag en promenad längst Kungsgatan och sökte skydd mot värmen i mitt favoritgalleri, Lilla Galleriet. Där låg den, Café IV av Sture Meijer. Kärlek vid första ögonkastet.


En turkos färgklick

Som jag nämt tidigare har jag planer på att plantera turkosa färgklickar i badrummet i form av handdukar och tandborsthållare. Den turkosa tandborstmuggen jag tidigare såg på Hemtex var slutsåld och handdukarna var på ordinarie pris, så jag beslutade mig för att vänta till de har rea. För det har de ju i princip alltid. Däremot fann jag turkosa ljus som det var rea på (jo, jag sa ju det - de har alltid rea) så jag köpte dem och satte upp dem på badrumsskåpet - jättefint!


Nytt sprayobjekt

Kupan, 10 kronor. En ful, gammal ljusstake + svart sprayfärg = en ny, flashig ljusstake!


Utökning av jultallrikssamlingen

I dag var jag på Kupan och lämnade en hel del grejer och kläder, men kom dock inte hem tomhänt. Jag hittade två stycken jultallrikar i den serie min mamma köpte på loppis. 30 kronor styck kostade de. Lite dyra för att vara Kupan, men de är ju i alla fall helt oanvända. Jag får se till att ha en stor julbjudning inför kommande jul, för nu har jag säkert 10 tallrikar - välkomna!


White overload

Går det att få alldeles för mycket vitt i ett hem? Absolut, skulle jag vilja säga! Jag köper alltid vita handdukar, skålar och krukor, eftersom det passar till allting. Jo, när har vitt inte passat ihop med vitt? White overload, med andra ord. Visst, jag har en grå soffa och ekbord, men jag behöver mer FÄRG. Gardiner i vardagsrummet skulle nog göra susen tror jag, och så behöver badrummet en make over, för där är i princip allting vitt! Jag tänkte piffa upp badrummet med turkosa produkter - handdukar, tandborstmugg och varför inte hänga upp något fint tyg med något turkost motiv?


Muggen Sven, 220 kronor, tillverkad av Complimenti. Foto: Lena Granefelt

Mmmmarabou

Jag såg i senaste numret av Buffé en reklam för Marabous nya mjölkchoklad med jordgubbar. Nu fann jag den på Ica och köpte ett provexemplar. Inte dumt alls. Mjölkchoklad med en hint av jordgubbssmak. Smaken påminner mig lite om marängbären som finns i locket till någon sån där liten vaniljyoghurt. Gott, men färska jordgubbar doppat i choklad, det slår den inte. Dessutom låter frystorkade jordgubbsbitar inte heller lika lockande som färska jordgubbar, eller vad säger ni?!


Classy barnrum

En massa färgglada grejer är inte riktigt min grej. Inte alls, faktiskt. Men lite färg kan ju inte skada, och det går ju faktiskt att göra ett barnrum* fint utan en explosion av färg. Classy, helt enkelt.

Marimekko säljer detta tyg, designat av Sanna Annukka. Det finns i flera färger och passar perfekt i barnrummet - som gardiner, kuddar eller varför inte uppspänt som en tavla?



Brokiga illustreras av Stina Wirsén och är helt underbart söta!



Olika ABC-, 123- och namntavlor är också snyggt i barnrummet. Den vänstra ABC-tavlan är från Isa form och den högra tavlan med 1-20 fåglar kommer från Isak Design.




Ferm Living
producerar denna "wall sticker" vid namn Animal Tower, en kombinerad väggdekoration och mätsticka. Passar perfekt om man till exempel har en helt vit vägg i barnrummet, eller ...




... så kan man ha en Dinotapet från Sandbergs, antingen som fondvägg eller i hela rummet.





*om man nu skaffar barn någon gång, vill säga.

Fina smycken

Jag såg det här fina halsbandet på en inredningsblogg i dag. Det är företaget Mommy and Me som tillverkar bokstavshalsband i silver, och det går att köpa det via Etsy.



Etsy finns även min kompis Liza Hermelines smycken och kläder, och detta pistolhalsband ...



... finns även på Blogoshop, Stureplansbloggens shop. Jag behöver knappast säga att en stor del av mina smycken är tillverkade av henne. Vid tillfälle ska jag ta och fota i alla fall en del av dem.

Före och efter

Nu är lamporna färdigsprayade och de blev riktigt bra! Nu ska jag som sagt var bara hitta fina lampskärmar till dem. Jag kan samtidigt tipsa er om att inte spraya föremål i ett rum ni tycker om. Jag var inne på min lilla toalett, eftersom det var för kallt utomhus för att vara där och spraya. Förutom att jag inhalerade lika mycket färg som finns på lamporna blev dessutom hela toaletten täckt av ett grått damm. Det gick bort, men det var en himla massa städande och skrubbande. Så undvik det om ni kan.

Före ...



... och efter!


Förvandlingen har påbörjats

Så har då förvandlingen påbörjats. I dag var jag på Clas Ohlsons och inhandlade en burk svart sprayfärg för det rimliga priset 59 kronor. Jag har även kikat lite på lampskärmar, men har inte bestämt mig än. Vissa är dyrare än andra. Oftast de som är finare.  Hur som helst så tror jag att det kommer bli väldigt fint när det blir klart, det gäller bara att ha tålamod och låta färgen torka lite mellan varven. Jag funderar redan över andra saker jag kan spraymåla. Man blir lätt beroende.


RSS 2.0