Duå

I måndags var jag på stan här i Umeå för att handla linsvätska, ansiktskräm, teakolja och andra bra-att-ha-saker. På vägen från måleriaffären råkade jag se affären Duå som tidigare låg på Strömpilen, men som sedan försvann spårlöst. Till detta ställe, förstår jag nu. Nu är affären, som är en riktig delikatessaffär, på väg att flytta in i Verner & Verners gamla lokaler och de har därför flyttrea innan dess. Det gällde att passa på tänkte jag, så jag handlade kakor och choklad för mina sista slantar. Jag menar verkligen mina sista slantar. Jag gav dem allt jag hade i fickan, men hade 2,50 för lite. Det godtogs dock. Och här är de vackra produkterna. (Jo, jag är ju som sagt var manisk när det gäller snygga förpackningar ...)


Pretty in pink

I dag har jag slitit på Ersboda. Ja, alltså, jag har inte jobbat eller så, utan handlat mat. 4 kassar, 826,40 och omkring 50 kilo. Åtminstone kändes det som det ... Förutom mat blev det även en fin tandborste! Man skulle kunna tro att Jordan har designat kollektionen Individual med tanke på en sån som jag. Ja, ni vet, en sån person som tycker att precis allt i lägenheten ska vara snyggt. Även tandborsten. Den matchar fint med Hello Kitty-doftisen i vanilj och Apotekets Sensitive tandkräm. Kanske inte en slump ...



Och så söta Hello Kitty från Carrefour i Leuven!


Snöknarr och jojk

I helgen var det Jokkmokks marknad, den 404:e i ordningen, och som vanligt var det kallt, runt -20 grader. Det märks att det är en samisk marknad, inte bara på grund av alla samer som bär koltar, utan även på grund av utbudet av både mat och produkter. På vilken annan marknad kan man köpa oplockade ripor och slaktkrokar, till exempel ...? För mig är marknaden en av höjdpunkterna på året. Det här året kunde jag tyvärr inte stanna hela helgen och vara med på samedanserna, men jag fick i alla fall insupa samiskt hantverk i massor. Jag fick många idéer på saker jag skulle kunna göra själv, och det fanns många fina saker jag skulle vilja köpa, men helt enkelt inte hade råd med. Men några inköp blev det i alla fall. Det blev en repris på inköpen 2007 skulle man kunna säga - en skiva av Sofia Jannok och silver från Karesuando silver.



Gällivaretjejen Sofia Jannok har en underbart vacker röst och skriver underbart bra låter, så jag rekommenderar verkligen er alla att köpa hennes nya skiva Áššogáttis. Jag har sett henne live med Peter Tikkanens trio 2006/7 och har väntat sedan dess på att den nya skivan skulle släppas, så nu kommer den nog spelas ganska många gånger per dag ...



Årets inköp från Karesuando silver blev ett traditionellt samiskt halsband och likadana öronhängen, så nu kommer jag vara fin på Sametingets plenum om en och en halv vecka! 

RSS 2.0