Botox och EU-utvidgning - en schlagerteori

Ok, jag ska lämna ämnet inredning för en stund och tala om Eurovision Song Contest (som säkerligen många fler diskuterar just nu). Det är lustigt hur mycket mer patriotisk man blir när man lämnar landet! Så, varför vann då inte Sverige, eller, varför kom Sverige överhuvudtaget inte bland de bästa? Jag och Island har kommit fram till varför varken Sverige eller Island (som dock blev bättre placerade än Sverige) knep topplaceringarna.

1. Botox och homosexuella män uppskattas inte av Europas befolkning. Tesen kan falsifieras med hjälp av Magnus dåliga insats i förra (?) ESC. Transexuella Danor och lesbiska kvinnor fungerar desto bättre.
2. EU-utvidgningen har varit negativ för Island och Sverige i kontexten ESC. Fler Öst- och centraleuropeiska länder har gått med i EU, vilket innebär att fler Öst- och centraleuropeiska länder samarbetar, och i slutändan röstar på varandra i ESC. Kontentan av det hela  - Sverige kommer på 18:e plats!

Kanske något att skriva i min tredje Critical Comment om EU:s utveckling ... God natt!

Bland elefanter och krokodiler

Mitt fallfärdiga, urtråkiga rum här i Belgien är verkligen själadödande. Jag läser inredningstidningar och drömmer om ett vackert hus att få pyssla med. Jordgubbsland och badkar står på kravlistan. Nu är det ju kanske inte direkt aktuellt med hus, med tanke på att min arbetsgivare för närvarande inte betalar så bra (CSN, alltså ...), men det finns ju alltid smågrejer man kan köpa och fixa med under tiden. Pallen som jag nämde i tidigare inlägg ska bli mitt projekt under mina arbetsveckor i sommar. Nu ska den gå från att vara trä-tråkig till att bli flashigt röd!

Den senaste inredningstidningen jag har köpt är holländska tidningen "101 Woonideeën". (Nä, jag har inte skrivit fel, det ska vara tre "e" i namnet.) Jag fann bland annat denna bild...

image34

... vilket påminde mig om denna tavla från Isa Form.

image35
"Blommofant" från 395 kr på www.isa.nu. Finns i färgerna grön, blå, rosa och röd.

Jag tycker det är roligt med barnrum som passar till barn, men utan att vara så "lull-lulliga". Det finns faktiskt fler färger än ljusblå och bubbelgumsrosa att inreda med ...

När vi ändå är inne på barntemat vill jag flagga för en blogg som bara inte går att slita sig i från när man väl har hittat dit. Bloggen heter "Heja Abbe" och handlar om Abbe, en liten kille på tre år med hjärtfel till följd av ett kromosomfel. Det är Abbes pappa som skriver bloggen, och blandar vardagsproblem, underbara foton och härliga filosoferingar från sina två barn. Kolla in den!

http://www.hejaabbe.com/

Kärlek på distans

Ja, nu tror ni säkert att det handlar om min kära pojkvän som befinner sig i Sverige, men jag syftar faktiskt på en annan kärlek - inredning. I och med internets intåg* så finns det ju så ofantligt många bra webbutiker som säljer design i olika prisklasser. Jag skulle kunna sitta en hel dag och gå igenom alla mina internetbutiker som jag har som bokmärken. Och faktum är ju att det var precis det jag gjorde i Ånge när jag var utan TV. Men nu är det ju så att på Tradera kan man ju hitta det man vill ha lite billigare, om man har tur. Jag är ett stort fan av Nigella Living, dvs Nigella Lawsons serie, och fann den cremefärgade citruspressen på Tradera till ett bra pris. Tradera är nästan som loppis, så himla roligt om man hittar något man vill ha till bra pris! Någon gång i samma veva som jag flyttade hemifrån köpte eller fick jag en citruspress i plast som jag använde flitigt tills jag höll på att skära av mig lillfingret när jag skulle göra färskpressad apelsinsaft (Okej, det var kanske inte riktigt sååå illa ...) Sedan har den hängt med mig i alla flyttlass, men denna gång åkte den i soptunnan. Plast är helt enkelt inte så praktiskt, så den fick ersättas av denna snygga, och förhoppningsvis användbara citruspress i stället. Jag hoppas bara att den håller hela vägen fram till mig!

*Jag kommer fortfarande ihåg första gången jag hörde talas om e-mail. "Man kan skicka post via datorn till presidenten i USA!" var det någon i min klass som sa. Jag tror att jag gick i 7:an då.

image33

Kolla in Nigellas hela serie på: http://www.nigella.com/living_kitchen/products.asp

Vitt i allt det gröna

Det är värmebölja i Leuven, och det känns precis som om man är i Medelhavet! Det har varit runt 23 grader och över i säkert en och en halv vecka nu, och det är tyvärr INTE positivt för studierna. Vem vill sitta inne och skriva när det är sånt här väder? Inte nordbor som aldrig vet när de får se solen igen, i alla fall ... Det enda jag drömmer om nu är en stor pool att plaska runt i. En vattenspridare hade också funkat! :)

Jag har tänkt att köpa en snittblomma så länge nu, och äntligen gjorde jag slag i saken och köpte en vit gerbera på marknaden. Jag verkligen älskar min lilla IKEA-vas, och det är faktiskt en av mina favoritprylar, trots att den "bara" är från IKEA. Särskilt dyr är den ju inte heller!

image31

Jag har även shoppat på Tradera! Min minneslista brukar vara full, men så blir jag snål, och det slutar med att jag inte inhandlar någonting alls. Denna gång blev det i alla fall ett litet saltkar från Arabia. Eftersom paketet har åkt till min adress i Sverige har jag inte sett det live än, men med teknikens under har jag i alla fall fått se en suddig bild av den via MSN Video Chatt. Så här ser den i alla fall u!

image32

Heldag i EU kvarteren ...

... men lite sista minuten shopping hann jag med ändå!  I dag har jag tillsammans med min Comparative Regionalism and Federalism-klass varit i EU kvarteren och besökt en tysk regions representation samt Regionskommittén. Det var väldigt intressant, och enligt mig, ett mycket trevligare kvarter än de andra jag har sett i Bryssel. Efteråt bjöd vår lärare oss på öl, och det gjorde ju inte direkt dagen sämre! (Samhällsvetare i Umeå, han är en Ove-kopia!) Det är en riktig mix av nationaliteter i vår klass - Sverige, Norge, Schweiz/Belgien (vår lärare), Vietnam, Syd-Korea, Taiwan, Grekland, Italien, USA, Rumänien, Tjeckien, Turkiet, Storbritannien samt Spanien var alla representerade i dag på vår lilla field trip! Nåja, efter ölen gick jag, Norge och Tjeckien en snabbis till Bryssel Noord, och när de åkte tillbaka till Leuven gick jag till centrum för en express-shopping!

En kompis har en sån fin turkos väska som hon har köpt på Mango. Jag har sett den i svart, och blev lite sugen att köpa en sådan, eftersom jag verkar ha ett överskott på röda skinnväskor, men enbart en svart handväska. (Men vilken väska sen! Jag har köpt den second hand på Söder i Stockholm, och verkligen älskar den!) Jag har en regel gällande väskor som jag härmed har frångått - aldrig köpa en väska i skinnimitation. Jag anser att antingen ska det vara riktigt skinn/läder eller gjort av tyg. Detta är dock inte skinn, men den är så fin, så jag tror faktiskt att jag kan leva med det ..! (24,90 Euro)

 image30

Hema for Rijksmuseum Amsterdam

Jag gillar när designers och andra företag arbetar tillsammans. Jag har en t-shirt där Paul Frank har samarbetat med John Deer, ni vet, företaget som tillverkar gröna traktorer. Det kan tänkas vara en konstig kombination, men den är jättefin! I dag var jag på Hema, som kanske bäst kan liknas vid ett mini-Åhléns, för att köpa ett sudd, och då fann jag en underbart liten bricka som de gjort i samarbete med Rijksmuseum Amsterdam (som jag faktiskt har gått förbi när jag fastnade i Amsterdam en dag, men som jag inte har besökt). Den är rosa, och jag kan väl inte påstå att jag har rosa inredning hemma, alls, men jag fastnade för denna lilla bricka. Dessutom var den inte speciellt dyr heller, 1,80 Euro. Jag vet inte vad jag ska ha den till, kanske som en uppläggningsbricka för små kakor som dessa, eller annat smått?

image28

Jag hittade även vita, smala ljus på Casa, 24 stycken kostade 1,99 Euro. Jag har letat efter sådana ljus i Sverige och hittat något liknande på Ikea, fast lite grövre och i enbart konstiga färger. Dessa ljus är nog egenligen tänkta att ha i tårtor, vilket är hur snyggt som helst, men jag har en idé om att sätta ner dem i sand i någon fin glasvas eller liknande. Jag får laborera när jag kommer hem till kära, kära Sverige!

Sedan blev det även lite välgörenhet, minsann! The Body Shop har ett samarbete med MTV och har gjort ett guarana läppbalsam i en specialversion. Det kostar 7 Euro och en del av pengarna går till kampen mot HIV/aids. Kanske finns det i Sverige också?

image29

RSS 2.0