Röntgenontwikkelaar

Jag köpte en röd plåtburk från Tradera för mindre än en vecka den. Det är faktiskt en belgisk plåtburk, som en gång i tiden innehöll röntgenframkallare. Nu innehåller den skrivbordmaterial och ska stå på mitt kommande Liva ekbord från Jysk.


Renoveringsobjekt aka Jag älskar Kupan

Jag älskar Kupan. Jag hittar alltid någonting där - superbilligt. I går var jag på Kupan i Luleå och spanade, och jag hittade två stycken mässingslampor. Jag hatar allting som är guldfärgat, men tanken är att dessa två ful-lampor med svart sprayfärg och nya skärmar ska bli två snygg-lampor, i Timon Home style.



Sedan måste jag ju säga hur mycket de kostade ockå. 25 kronor för den lilla och 30 kronor för den stora. Absolut godtagbart, tyckte jag. MEN det var dessutom 50 procents rabatt på allting i butik. Jag älskar Kupan.

... och julen vara ändå in till påska!

I ett avsnitt av Antikdeckarna, som går på TV4, besökte Pontus Silfverstolpe Sofia Wistam i hennes sommarhus på Gotland. Hon samlade på blå årstallrikar med kungafamiljen och serverade sina gäster middag på dessa tallrikar. En himla rolig idé, tyckte jag. Nu har min mor, som har ett hus på Österlen som är inrett i princip uteslutande med loppisfynd, hittat åtta stycken blå årsjultallrikar tillverkade av Gustavsberg. Oanvända, fast billigt på loppis såklart. Så nu blir det att servera framtida julgäster mat på dessa tallrikar. Efteråt serveras det naturligtvis glögg i mina fina glöggmuggar designade av Pia Törnell för Rörstrand. 9 kronor styck kostade de, stället för det rekommenderade priset 99 kronor styck.



Bild: Bothnia Antik & Antikvariat

Skitbra!

Jag är helt exalterad - över kattsand! Kattsand är som alla kattägare vet ett nödvändigt ont om katterna, som i mitt fall, är innekatter. Jag har tidigare använt Kattys klumpbildande kattsand och har tyckts att den har fungerat relativt bra, men efter att priserna har gått upp radikalt valde jag att istället prova den dyrare Ever Clean Multiple Cat. Jag har gått och kikat på den länge, men har tyckt att prisskillnaden mellan Ever Clean och Katty har varit för stor, men nu när de har närmat sig varandra rent prismässigt slog jag till. Vilken tur! Klumpbildningen är sjukt bra, vilket gör att resten av sanden lämnas ren och fräsch. Men det bästa är nog ändå doften. Kattassarna doftar som en sommaräng och den härliga blomdoften sprider sig i hela lägenheten. Tänk att man kan bli så glad över lite kattsand!



(Design handlar ju inte alltid om utseende, utan även om funktion, så produkten kattsand får väl falla under kategorin design då ...)


Loppis-craving

Jag har enorm loppis-craving. Antikdeckarna och diverse inredningsbloggar har inte mättat mitt begär, utan snarare spätt på det. Jag känner även ett behov av att modifiera diverse möbler och annan inredning. Måla mina tråk-Lack-hyllor vita, fynda mässingslampor och spraya dem vita. Alternativt svarta. Go wild and crazy, typ. Sedan hade ju ett hus suttit fint också. Och kanske gardiner. Och absolut förvaring. För tillfället ser sovrummet ut som ett skrotupplag, eftersom jag inte har någonstans att sätta min fina Hydman-vas eller 396 lånade böcker. Ni förstår, det finns mycket att göra och köpa, men allt för lite pengar att göra det för. Funderar på att göra karriär som EU-parlamentariker. För dryga 184 000 kronor i månaden får man många loppislampos. Jag har i alla fall fyndat en bra grej från Muji. En plastfolierulleshållare. Halva priset på Åhléns, 32.50. Det hade jag i alla fall råd med.


Och så var de tre

På den tiden Telia använde sig utav ett poängsystem där insamlade poäng kunde bytas mot diverse produkter, valde jag att för mina få insamlade poäng "köpa" en liten rökfärgad Pastilloskål från Orrefors. I Belgien hittade jag en stor gulbrun Pastillo på rea och var därför tvungen att släpa tillbaka den svenska designen till sitt hemland. Nu har en tredje skål hittat hem. Den stora, blåfärgade Pastilloskålen ingick i en prenumeration på Sköna Hem, 3 nummer för 98 kronor, inklusive skålen. Det är bara att tacka och ta emot!


Näbbskor och billiga kuddar

Ett par blötnäbb i färgen anik från Kero hade anlänt när jag kom hem från Canada ...



... och när jag skulle handla mat på Willys hittade jag dessa kuddar, som inte var så fasligt dyra.


Umeå-Stockholm-London-Montreal-Kuujjuaq och tillbaka

Jag har inte bara kommit hem med en autograf och ett foto med hockeystjärnan Joé Juneau, utan även detta:



Glasornamentet "People in Kayaks" av Jessie Oonark från Tivi Gallery i Kuujjuaq.



En skiva med Coeur de Pirate från Indigo Books and Music i Montreal.



Rättvisemärkt mjölkchoklad från Indigo Books and Music i Montreal och Northern Delights té, vilket jag fick som gåva från Makivik Corporation i Kuujjuaq.



Cucina handkräm från Fruits and Passion, köpt på flyget mellan London och Montreal, och en annan hankräm köpt på The Bay i Montreal.



Svenska Elle Interiör och den engelska varianten av den, än så länge olästa!



Och slutligen en sälskinnsbörs från Nunavik Creation i Kuujjuaq.

Uppdatering: Jag hann bara ha börsen i några dagar, innan den spårlöst försvann. :(

RSS 2.0