Marabou goes Winter

Här är den, Marabous nya, kryddiga choklad - Vinter. Smakar som glögg, med en touch av choklad. Rätt god, men jag föredrar ändå vanlig mjölkchoklad.


Ett svartvitt 2010

I tidigare inlägg skrev jag om 2010 och mitt behov av en kalender inför det kommande året. I kväll har jag suttit och funderat över vad som skulle vara fint. Svartvitt ville jag ha. Snygga foton i svartvitt. Kanske Umeå stad, eller samiska motiv, eller inredningsdesign, eller, ja, någonting snygtt i svartvitt helt enkelt. Problemet är ju att det inte finns någon som tillverkar det jag vill ha, så jag har knåpat ihop en alldeles egen kalender istället! Med illustrationer av Cassandra Rhodin har jag skapat denna fina svartvita kalender med ett liten färgklick i december. Fin, va?!


2010

Mina dagar flyter ihop i varandra. EG-rättsfall ska läsas, seminarieuppgifter i utvecklingsgeografi ska skrivas. Däremellan ska tallrikar diskas, kläder ska tvättas och räkningar ska betalas. Plenum ska planeras in, och så även dop och årets julfirande. Det jag egentligen skulle vilja göra får vänta. Förhoppningsvis inte ända till 2010, men om det nu blir så får jag köpa en ny kalender där jag kan boka in viktiga saker så som att läsa inredningstidningar, fika med kompisar och bara vara. Den här fina kalendern kommer ifrån Isa Form, och jag undrar om inte den hade varit fin ovanför mitt skrivbord ...

Bild: Skärmdump www.isa.nu


Garanterad snövit designjul

Eftersom mitt Photoshopprogram ligger nerpackat i någon låda, får jag vänta med collaget jag hade tänkt göra. Istället kommer de här en och en. Snö, vit, jul, julklappar - en självklar koppling, eller hur?!

I de senaste numret av Living Etc fanns denna vackra brödrost från Bodum ...

Bild: www.greenbeanery.ca


... så även denna Le Creuset-gryta i vit emalj.

 

Bild: www.lyckasmedmat.se

 

Kitchen Aid är nog den ultimata hushållsmaskinen, i alla fall som man ska tro alla matlagningsprogram, men sen kostar den en slant också, runt 6000 kronor.

 

Bild: www.juiceland.co.uk/


Vill man mixa till en smoothie till frukost, kan denna lilla blender från OBH Nordica vara ett alternativ ...

 

Bild: www.bergaliden.se

 

... annars kan man använda AGA:s nya bubbelmaskin för att göra vardagen lite roligare!



Bild: www.tretti.se

Månadens magasin

Just nu har Pressbyrån specialpris på ett antal magasin, bland annat Elle Decoration för 39 kronor. 200 sidor proppat med fina hem och prylar! Min inredninghjärna går på högvarv, nu saknas bara pengarna och det där stora huset ...


Copy cat

Problem: Böcker, pärmar och papper som ligger och skräpar i en 36 kvm liten lägenhet.
Lösning: Väggskåp från IKEA.

 

Nu har någon kopierat denna geniala lösning. I septembernumret av Elle Interiör fanns nämligen detta uppslag. De måste ha suttit med kikare i huset mittemot och spionerat på mig. Helt säkert.


Kanelbullens dag

Jag bakade kanelbullar i går, eftersom jag för en gångs skull kom i håg kanelbullens dag, som är i dag. Kanske inte den viktigaste dagen på året, men ack så god!



KANELBULLAR
48 st, 250°

50 g jäst
100 - 125 g smör eller margarin
5 dl mjölk
0,5 tsk salt
1 dl socker
ca 1 kg vetemjöl
smör, socker, kanel
1 ägg
pärlsocker

1. Smula ner jästen i en stor bunken. Smält smöret/margarinet i en kastrull
och häll i mjölken. Värm degspadet till 37°, dvs fingervarmt. Rör ut
jästen med degspadet.

2. Tillsätt salt och socker och arbeta in mjölet till en smidig deg.
Låt degen jäsa 40 minuter under bakduk.

3. Dela degen i två delar och kavla ut. Bred på smör och strö på kanel och socker. Rulla
ihop degen och skär den i 24 delar. Snitta bitarna tvärs över och sno ihop dem. Sätt
dem i bullformar på en plåt och gör samma sak med den andra halvan av degen.
Låt bullarna jäsa under bakduk 30 minuter. Sätt på ugnen.

4. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö pärlsocker över dem.
Grädda bullarna mitt i ugnen 6-10 minuter.

ENJOY!





Sängbord

Kanske inte någon Sibast, men fin ändå. 45 kronor på Myrorna.




Uppdatering i vardagsrummet

Almedahlsgardiner ...

 

... och Hydmanprylar i glas.

 


RSS 2.0