Kanelbullens dag

Jag bakade kanelbullar i går, eftersom jag för en gångs skull kom i håg kanelbullens dag, som är i dag. Kanske inte den viktigaste dagen på året, men ack så god!



KANELBULLAR
48 st, 250°

50 g jäst
100 - 125 g smör eller margarin
5 dl mjölk
0,5 tsk salt
1 dl socker
ca 1 kg vetemjöl
smör, socker, kanel
1 ägg
pärlsocker

1. Smula ner jästen i en stor bunken. Smält smöret/margarinet i en kastrull
och häll i mjölken. Värm degspadet till 37°, dvs fingervarmt. Rör ut
jästen med degspadet.

2. Tillsätt salt och socker och arbeta in mjölet till en smidig deg.
Låt degen jäsa 40 minuter under bakduk.

3. Dela degen i två delar och kavla ut. Bred på smör och strö på kanel och socker. Rulla
ihop degen och skär den i 24 delar. Snitta bitarna tvärs över och sno ihop dem. Sätt
dem i bullformar på en plåt och gör samma sak med den andra halvan av degen.
Låt bullarna jäsa under bakduk 30 minuter. Sätt på ugnen.

4. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö pärlsocker över dem.
Grädda bullarna mitt i ugnen 6-10 minuter.

ENJOY!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0